54
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ρακή-τσικουδιά 1 σφην
- ξινομυζήθρα 0.5 κιλ
- γάλα 3 κσ
Αν πάρουμε το «κολάι» που λένε και έχουμε τα υλικά (δηλαδή ξινομυζήθρα, γιατί αλεύρι υπάρχει παντού…) οι νεράτες μυζηθρόπιτες γίνονται εύκολα και αρέσουν σε όλους. Σερβίρονται παραδοσιακά με μέλι και κανέλα αλλά και με πετιμέζι ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.Στις φωτογραφίες της ανάρτησης οι μισές είναι σερβιρισμένες με πετιμέζι που έφτιαξα με παλιό παραδοσιακό τρόπο. Πετιμέζι στο τηγάνι! Δείτε τον, δίνει ανοιχτόχρωμο, μελένιο πετιμέζι.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr