89
Υλικά
- συκωτάκια κοτόπουλου 3 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 3 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- ρύζι καρολίνα 1.5 κούπα/ες
- ρύζι γλασέ 1.5 κούπα/ες
- αμύγδαλα 0.5 κούπα/ες
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- σταφίδες 1 κούπα/ες
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- φύλλο 0.5 -
- φύλλο κρούστας 6 φύλλα
- ελαιόλαδο -
- βούτυρο -
- ζάχαρη 0.5 κούπα/ες
- κανέλα 1 κσ
- γάλα 1 κούπα/ες
Είναι ένα ιδιόμορφο πιάτο, μια «περίεργη» πίτα , που συνδυάζει τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση. Η γλύκα οφείλεται στις σταφίδες που ούτως ή άλλως περιέχονται στη γέμιση , αν και σε πολλές συνταγές είναι ακόμη πιο έντονη λόγω της προσθήκης αρκετής ζάχαρης. Το παράξενο είναι ότι όλη αυτή η γλύκα συνδυάζεται με …κρεατικό. Μέσα στη γέμιση περιέχεται οπωσδήποτε κοτόπουλο ή συκώτι (κότας, αρνίσιο ή χοιρινό)...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com