66
Υλικά
- φαρίνα 380 γρ
- μούρα 100 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- μέλι 140 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- αυγά 3 τμχ
- μαργαρίνη με βούτυρο 250 γρ
- μπύρα 150 ml
- γάλα φρέσκο 180 ml
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- κουβερτούρα λευκή 100 γρ
- κρέμα γάλακτος 100 ml
- μέλι 1 κσ
Ιδιαίτερο το σημερινό μας κέικ, με υλικά που ξεχειλίζουν άρωμα και γεύση!Περιέχει μπύρα με μέλι ελληνικής παραγωγής που βρήκα στο σ/μ και με εντυπωσίασε η ιδιαίτερη γεύση της.Πολύ όμορφα με την μπύρα και το μέλι ταίριαξαν και τα αποξηραμένα φρούτα του δάσους που πρόσθεσα στα υλικά του κέικ μου.Εσωτερικά παραμένει ζουμερό και δεν στεγνώνει γρήγορα, γι αυτό αν αγαπάτε τα «υγρά» κέικς, το σημερινό δεν θα σας αφήσει αδιάφορους!Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com