120
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- λεμόνι 1.5 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μπούκοβο 0.5 κγ
- αλάτι 1.5 κγ
- ζωμός κοτόπουλο 600 ml
- ελαιόλαδο 100 ml
- βούτυρο 20 γρ
- αλεύρι 20 γρ
- κοφτό μακαρονάκι 300 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- τυρί 50 γρ
- αλάτι 2 κσ
Το λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως είναι οι συνταγές όπου η οξύτητα του λεμονιού συνδυάζεται με τα αρώματα της ρίγανης δημιουργώντας μια γεύση πολύ ελληνική, λιτή και με χαρακτήρα, όπου το όνομα παίζει ανάμεσα στο λεμονάτο και το ριγανάτο.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr