62
Υλικά
- γάλα 120 ml
- κρέμα γάλακτος 300 ml
- κακάο 3 κσ
- κουβερτούρα 160 γρ
- κορν φλάουρ 3 κσ
- ζάχαρη 90 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- κονιάκ 3 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 700 γρ
- κορν φλάουρ 4 κσ
Σοκολάτα και πορτοκάλι... συνδυασμός εκπληκτικός, με μοναδική γεύση και άρωμα. Ιδιαίτερα χειμωνιάτικο συνταίριασμα που θυμίζει και... λίγο ...Χριστούγεννα ενώ χρωματικά είναι απόλυτα ταιριαστός και φινετσάτος. Πώς να το κάνουμε... η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι σικ!!! Το ένα άρωμα αποζητά το άλλο, η μια γεύση βρίσκει το άλλο της μισό στην άλλη ... κι όταν έρχεται και το φιστίκι Αιγίνης να προσθέσει την πρασινοφουξέ πινελιά του, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες επιδόρπιο, ελαφρύ, που γεμίζει στόμα και νου με μοσχοβολιά και νοστιμιά. Με κάθε κουταλιά, σε επισκέπτεται πρώτα το φιστίκι σκάζοντας στο δόντι και χαρίζοντας εκείνη τη ιδιαίτερη νότα του! Ακολουθεί το πορτοκάλι και μετά η απίστευτη σοκολατένια γεύση, ελαφρά πικρή και το πάντρεμά της με τα άλλα δύο στην τελική επίγευση της απαλής κρέμας!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com