43
Υλικά
- ελαιόλαδο 90 ml
- χυμός πορτοκαλιού 80 ml
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
Στο μυαλό μου όταν μυρίζω το μαγικό της άρωμα μου έρχεται η ανάμνηση από το γλυκό υποβρύχιο που με κερνούσε η γιαγιά μου τα καλοκαίρια στο χωριό πάντα μετά τον μεσημεριανό ύπνο. Υγιεινά και νόστιμα θα μοσχοβολήσουν το σπίτι σας από την ώρα που θα ψήνονται... Εγώ τα λατρεύω, γι αυτό σας τα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη... Μόνο προσοχή στη ποσότητα της μαστίχας, μη σας πέσει παραπάνω γιατί έχει τη τάση να πικρίζει...
Διάβασε τη συνταγή στο voutyromelo.blogspot.com