by admin

Ταρκάσι, αλμυρή κολοκυθόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο

No ratings yet

Αν και εμείς συχνότερα, λόγω καταγωγής, “ψήνουμε” μπατζίνα δηλαδή τη τοπική Θεσσαλική αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο αυτό εδώ το ταρκάσι.. ωραίο όνομα ε; Είναι εξίσου υπέροχο!

Το ταρκάσι διαφέρει από την μπατζίνα γιατί περιέχει τραχανά, άνηθο και όταν ψηθεί δεν είναι τόσο ιδιαίτερα λεπτή και τραγανή.

Και ο λόγος που έφτιαξα το τρακάσι αντί για την μπατζίνα ήταν ξεκάθαρα ο ωραιότατος τραχανάς που μου έχει απομείνει από τον χειμώνα.

Θα σου “πω” την μικρή αμαρτία που έκανα και που προφανώς ήταν ο λόγος που η κολοκυθόπιτα αυτή τη φορά έγινε εξαιρετική σε γεύση, άλειψα το ταψί με πρόβειο βούτυρο, αυτό είχε ξεμείνει από το Πάσχα.

Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr
Κατηγορία: Ορεκτικά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το funkycook.gr