by admin

Αγκινάρες : διατήρηση σε ελαιόλαδο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Αφού λοιπόν τις καθαρίσαμε, ας συντηρήσουμε μερικές για τις σαλάτες μας!

Τις αγκινάρες της προηγούμενης ανάρτησης εννοώ. Αυτός ο τρόπος συντήρησης
προσφέρεται για αγκινάρες που θα καταναλώσουμε σε σαλάτες  και όχι 
σε μαγειρέματα.

Το ελαιόλαδο -εκτός από τις άλλες χρήσεις του - είναι  άριστο συντηρητικό. Ούτως ή άλλως σε πολλά τουρσιά πάνω από την άλμη βάζουμε
1-2 δάκτυλα ελαιόλαδο για να διατηρηθούν καλύτερα. Το ίδιο κάνουμε και σε βάζα με ελιές. Χρησιμοποιείται ακόμη στη συντήρηση τυριών
που τους δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.Είναι τα λεγόμενα λαδοτύρια.  Λέγεται ότι ακόμη και τα ωμά αυγά αν τα αλείψουμε με ελαιόλαδο διατηρούνται περισσότερες μέρες (δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω αν ισχύει). 

Σ' αυτή  λοιπόν την περίπτωση  συντηρεί
τέλεια τις αγκινάρες και απαλύνει την ξιδάτη γεύση τους.  Και δεν πάει χαμένο γιατί μπορεί να
χρησιμοποιηθεί τόσο σε ξιδάτες σαλάτες όσο και σε φαγητά στα οποία σκοπεύουμε
να προσθέσουμε ξύδι.

Ας δούμε λοιπόν πώς διατηρούμε τις αγκινάρες στο λάδι....

Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Λαχανικά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com