160
Οι αγκινάρες και τα κουκιά, τα αγκιναροκούκια, είναι ένα πολύ δημοφιλέςφαγητό στην Ηλεία και το πρωτομαγειρεύουν, με φρέσκα υλικά, κομμένα από τα περιβόλιατους τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στο χωριό του συζύγου μου είναι το κατ’ εξοχήν φαγητό τηςΜεγάλης Πέμπτης. Το προτιμούν κοκκινιστό και το αρωματίζουν με φρέσκο μάραθο.Κι εγώ έτσι έμαθα να το μαγειρεύω!Νομίζω ότι, μετά την υπερβολική κατανάλωση κρέατος που κάναμε, επιβάλλεταινα μαγειρεύσουμε φρέσκα κι ανοιξιάτικα χορταρικά, με όποιον τρόπο μας αρέσει!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com