339
Υλικά
- μπιζέλια 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- άνηθος 3 κσ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- πουλ πίμπερ 1 πρέζα/ες
Σίγουρα πιό γνωστή είναι η φάβα από το λαθούρι, αλλά φάβα μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα όσπρια.Ολες είναι νόστμες, η κάθε μία με την δική της ιδιαίτερη γεύση. Στην φάβα με μπιζέλια δοκίμασα να εμπλουτίσω λίγο την κλασσική γαρνιτούρα με τα καραμελλωμένα κρεμμύδια. Ετσι πρόσθεσα φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και καροτάκια σωταρισμένα με σκόρδο, κουρκουμά και πικάντικο pul biber.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com