72
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3.5 φλ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- καλαμποκέλαιο 1 φλ
- ρακή-τσικουδιά 0.5 φλ
- ούζο 0.5 φλ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- σουσάμι 1 φλ
Η τέλεια συντροφιά για το καφεδάκι μας, απολύτως νηστίσιμα και σηκώνουν και εμπλουτισμό ή αλλαγές ανάλογα με τα γούστα μας. Η συνταγούλα είναι της κας Αλεξιάδου. Επειδή τα έχω κάνει αρκετές φορές θα σας πω ότι τα δοκίμασα και με ελαιόλαδο αλλά με δυσκόλεψε λίγο το ρολάρισμα σε φρατζολίτσα. Εχω την αίσθηση ότι δουλεύονται καλύτερα με το σπορέλαιο. Επίσης, ιδανικά χρησιμοποιήστε τσίπουρο με γλυκάνισο αν έχετε, σπιτικό. ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε τι τέλεια που γίνονται, αν δε- είναι το τσίπουρο "πύραυλος" σαν αυτό που έβαλα εγώ, Κατερινιώτικο φοβερό, τότε θα τα λατρέψετε! ...
Διάβασε τη συνταγή στο epipantosepistitou-efik.blogspot.com