72
Υλικά
- γάλα φρέσκο 5 κούπα/ες
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- βούτυρο 1 κσ
- αλεύρι μαλακό 1 κούπα/ες
- κορν φλάουρ 2 κσ
- βανίλια 7 τμχ
Kazan, στα Τουρκικά σημαίνει ένα πολύ μεγάλο σκεύος που χρησιμοποιείται στη fωτιά, Dibi, σημαίνει ο πάτος…άρα Kazan Dibi είναι ο πυθμένας ένας πολύ μεγάλου σκεύους. Αποτελεί την ανατολίτικη εκδοχή της crème brulle. Γλυκό που κατάγεται από την Ανατολία, πέρασε στις γαστρονομικές παραδόσεις των Οθωμανών και από εκεί σε μας. Από τα πιο δημοφιλή γλυκά τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως.
Διάβασε τη συνταγή στο www.greekmasa.gr