198
Πόσες μα πόσες φορές δεν θέλουμε να βάλουμε μια μπουκιά να μας περάσει η πείνα; Πόσες φορές δεν αγοράζουμε κριτσίνια για να συνοδεύσουμε τα τυράκια μας; Τι καλύτερο από το να φτιάξουμε σπιτικά κριτσίνια με αλεύρι ολικής. Η λέξη κριτσίνι προέρχεται από την ιταλική grissini, αν και συχνά παρετυμολογείται από ηχητική μίμηση κριτς-κριτς.
Τα κριτσίνια είναι στικς ζύμης, συνήθως λεπτά και μακριά ( σε μέγεθος μολυβιού). Κατάγονται από την περιοχή του Τορίνο στην Ιταλία και τα στοιχέι δείχνουν ότι τα συναντάμε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα. Η πρωτότυπη συνταγή τα θέλει πιο χονδρά και μακριά με την υφή περισσότερο του ψωμιού.
Με το πέρασμα των χρόνων οι αρτοποιοί άρχισαν να πειραματίζονται και να τα φτιάχνουν με διαφορετικές ποικιλίες από άλευρα. Επίσης άρχισαν να τα εμπλουτίζουνε με σπόρους, τυριά , μπαχαρικά αλλά και φρέσκα λαχανικά.
Διάβασε τη συνταγή στο icooktoheal.com