131
Υλικά
- προζύμι 150 γρ
- γάλα φρέσκο 200 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μέλι 1 κγ
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- βούτυρο 80 γρ
- αλάτι 5 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει διακριτικά στον καφέ ή στο γάλα, αλλά είναι μάλλον απίθανο να την δείτε γεμισμένη με μαρμελάδα ή κρέμα. Ο κλασσικός τρόπος που σερβίρεται η μπριόσα είναι με παγωτό και με γρανίτα, ιδιαίτερα μάλιστα με γρανίτα από αμύγδαλα, επίσης πολύ χαρακτηριστικό σιτσιλιάνικο έδεσμα!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com