87
Το πέστο είναι μια κλασική σάλτσα για ζυμαρικά της ιταλικής κουζίνας, φτιάχνεται σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας και το πιο γνωστό μάς έρχεται από τη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Γένοβα. Ονομάζεται “πέστο αλά τζενοβέζε (pesto genovese)“ και αποτελείται από βασιλικό, κουκουνάρι, παρμεζάνα, πεκορίνο, σκόρδο και ελαιόλαδο. Είναι μια σάλτσα πολύ εύκολη και γρήγορη, που μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ότι ζυμαρικό μας αρέσει ή με νιόκι πατάτας, να τη χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για μπρουσκέτες, σαν ντιπ ή ότι άλλο σκεφτούμε.
Διάβασε τη συνταγή στο www.gourmelia.gr