191
Υλικά
- φιλέτο σολομού 4 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- λεμόνι 1 τμχ
- λευκό κρασί 0.5 κούπα/ες
- ζωμός ψαριού 1 κούπα/ες
- βούτυρο 3 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 κσ
- μουστάρδα Dijon 2 κγ
- γάλα 1.25 κούπα/ες
- άνηθος 0.25 κούπα/ες
- κρόκοι 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
4 φιλέτα σολομού
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
1 πράσο σε κομμάτια
1 κλωνάρι σέλερι σε κομμάτια
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
1/2 κούπας κρασί, λευκό ξηρό
1 κούπα ζωμό ψαριού ή νερό
αλάτι και άσπρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές βούτυρο
1 1/2 κουταλιάς αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
1 1/4 κούπας γάλα ζεστό
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κροκάδι
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
1 πράσο σε κομμάτια
1 κλωνάρι σέλερι σε κομμάτια
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
1/2 κούπας κρασί, λευκό ξηρό
1 κούπα ζωμό ψαριού ή νερό
αλάτι και άσπρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές βούτυρο
1 1/2 κουταλιάς αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
1 1/4 κούπας γάλα ζεστό
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κροκάδι
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάβασε τη συνταγή στο www.greekmasa.gr