283
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ
- κιμάς χοιρινός 300 γρ
- ψωμί 5 φέτ
- αυγά 2 τμχ
- κύμινο 1 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- σκόρδο 3 σκελ
- κόκκινο κρασί 0.5 κούπα/ες
- λάδι 2 κσ
- λάδι 0.75 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ντομάτα 3 τμχ
- χυμός ντομάτας 1 κούπα/ες
- λάδι 1 φλιτζανάκι
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- αλάτι -
- πιπέρι -
Τα Σμυρναίικα σουτζουκάκια είναι από τις πιο κλασσικές και αγαπημένες συνταγές της Πολίτικης κουζίνας . Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν από τα κοινά κεφτεδάκια είναι τα μπαχαρικά που μπαίνουν στον κιμά και κυρίως το κύμινο και η κανέλλα . Κάθε παραδοσιακή μάνα και γιαγιά ένα σουτζουκάκι θα το φτιάξει κάποια στιγμή και θα διεκδικήσει τίτλο στα μαγειρικά καλλιστεία της οικογένειας....
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovefood.gr