300
Το γλυκό αυτό ζυμάρι θα το συναντήσετε συνήθως σε όλη την κεντρική Eυρώπη, αν και υπάρχει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.
Μερικές ενδεικτικές ονομασίες του:
Μερικές ενδεικτικές ονομασίες του:
Trdelník ή trdlo στην Τσεχία & Σλοβακία
Kürtőskalács στην Ουγγαρία
Cozonacul secuiesc στην Ρουμανία, απ όπου προέρχεται κιόλας
Prügelkrapfen στην Αυστρία
Baumstriezel στην Γερμανία
Chimney cake στην Ελλάδα & άλλες μεσογειακές χώρες.
Είναι ένα αφράτο ζυμάρι, το κλασσικό πασπαρτού, το οποίο τυλίγεται σε "σούβλες", σα γλυκό κοκορέτσι, και ψήνεται στα κάρβουνα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dolmadaki.gr