69
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ
- κερασάκια γλασέ 125 γρ
- ξερά βερίκοκα 50 γρ
- σουλτανίνα 225 γρ
- ξερά φρούτα 50 γρ
- κονιάκ 100 γρ
- αμύγδαλα 50 γρ
- φουντούκι 50 γρ
- βούτυρο 225 γρ
- καστανή ζάχαρη 225 γρ
- αυγά 4 τμχ
- μπαχαρικά 1 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- γάλα 2 κσ
- μαρμελάδα βερίκοκο 8 κφτ κσ
Για να έχει επιτυχία ένα πλούσιο γιορτινό κέικ, μαλακώστε τα φρούτα σε μπράντι για μερικές ώρες, χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά, ώσπου να αλλάξουν χρώμα και να φουσκώσουν. Τα μεγάλα κέικ με τα φρούτα όσο περνάνε οι μέρες γίνονται νοστιμότερα, οπότε μπορείτε να τα ετοιμάσετε αρκετές μέρες πιο πριν.
Διάβασε τη συνταγή στο glykesamartiesp.blogspot.com