73
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- ζαχαρούχο γάλα 1 κσ
- στραγγιστό γιαούρτι 2 κεσεδάκι/α
- αυγά 4 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- βανίλια 1 φακ
- ζάχαρη 1.5 ποτ
- μέλι 0.5 ποτ
- χυμός πορτοκαλιού 2 τμχ
- εσάνς πορτοκαλιού 2 σταγ
Για το «σώμα» της πίττας 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά, ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 κουτάλι ζαχαρούχο γάλα, 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά, 1 κούπα λιωμένο βούτυρο αγελάδος ανάλατο, 1/3 κούπας ελαιόλαδο, 4 αυγά μετρίου μεγέθους, 2 κουταλάκια γλυκού μπεϊκιν πάουντερ, ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια (φρέσκα και όχι κερωμένα) 1 φακελάκι βανίλιας με άρωμα πορτοκάλι, Για το σιρόπι 1,5 ποτήρι ζάχαρη. ½ ποτήρι μέλι ανθέων ή πορτοκαλιάς, 1 και ½ ποτήρι νερό, τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια 2-3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού (προαιρετικά...
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com