100
Υλικά
- αυγά βραστά 4 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- μαϊντανός 3 κλων
- άνηθος 3 κλων
- στραγγιστό γιαούρτι 3 κσ
- μουστάρδα σε σκόνη 1 κφτ κγ
- μουστάρδα 1 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ξύδι 2 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κάπαρη 2 κσ
- τουρσί 2 κσ
Δυο-τρία αυγά βραστά κομμένα σε φέτες και ραντισμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι και πασπαλισμένα με αλατοπίπερο ήταν πάντα συμπλήρωμα σε βραστά χόρτα ή όσπρια ή πατάτες τηγανητές. Αυτή εδώ βέβαια είναι μια μεσογειακή εκδοχή της αυγοσαλάτας -άλειμμα αφού όπως είπα αντικαθιστώ τη μαγιονέζα με γιαούρτι και προσθέτω κάπαρη και ελιές. Είναι η αγαπημένη μου και πολλές φορές τώρα το καλοκαίρι τη φτιάχνω έστω και με δυο μόνο αυγά σαν ελαφρύ γεύμα.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com