124
Υλικά
- χταπόδι 1 τμχ
- φακές 0.5 φλ
- πλιγούρι 0.5 φλ
- ντοματίνια 8 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πράσινες ελιές 6 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κόκκινο κρασί 1 ποτ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυμός πορτοκαλιού 0.33 φλ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 2 κσ
- αραβικές πίτες 2 τμχ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- ρίγανη 1 κγ
Μόνη μου παρηγοριά ήταν η τραγανή λαγάνα, αλλά και πάλι πόση λαγάνα να φάει ένας άνθρωπος, αν δεν έχει και λίγο τυράκι για συνοδευτικό;...Ή τουλάχιστον έτσι γινόταν στην αρχή... Διότι κάποια χρονιά συνάντησα τον έρωτα στο καθαροδευτεριάτικο τραπέζι μας ή, αλλιώς, δοκίμασα για πρώτη φορά χταπόδι...Πρόκειται για χταπόδι σαλάτα με φακές, πλιγούρι και άρωμα πορτοκαλιού & τραγανές πιτούλες...
Διάβασε τη συνταγή στο sundayspoon.blogspot.com