115
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 400 γρ
- γκούντα 1 φλ
- ένταμ 0.5 φλ
- παρμεζάνα 1 φλ
- μπέϊκον 6 φέτ
- ζαμπόν 1 φλ
- μανιτάρια 6 τμχ
- πιπεριές πράσινες 0.5 τμχ
- κρόκοι 2 τμχ
- γάλα φρέσκο 0.5 φλ
- μαγειρικό λίπος 1 κγ
Η συνταγή για τη σάλτσα αυτή, είναι η επικρατέστερη που σερβίρεται στην Ελλάδα με το όνομα καρμπονάρα. Η αυθεντική ιταλική σάλτσα καρμπονάρα, γίνεται μόνο με 250 γραμ. μπέικον όχι καπνιστό (κομμένο σε μια φέτα), 2 αυγά συν 4 κρόκους, 1 φλυτζ. τσαγιού πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα και αλατοπίπερο.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com