361
Υλικά
- καλαμάρια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Ετοιμάζοντας το άρθρο για τα τηγανητά καλαμάρια με διαφορετικά παναρίσματα, η Κατερίνα μου μίλησε για τον τρόπο που η μαμά της τηγανίζει καλαμαράκια, χωρίς πανάρισμα. Παράλληλα, μαγείρεψα μια συνταγή του Γιάννη Λουκάκου, που έψηνε ολόκληρο καλαμάρι, το άφηνε να κρυώσει, το έκοβε πολύ λεπτές φέτες και το χρησιμοποιούσε σε σαλάτα ή το πρόσθετε σαν υλικό σε άλλο φαγητό.Με ενθουσίασε σαν εκτέλεση και σαν αποτέλεσμα. Το καλαμάρι δεν θέλει πολύ ψήσιμο για να μην γίνει λαστιχωτό. Το τρυφερά ψημένο καλαμάρι τσιμπιέται με το νύχι. ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr