47
Υλικά
- λάδι 3 ποτ
- ζάχαρη 0.5 ποτ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 ποτ
- κονιάκ 0.5 ποτ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- πορτοκάλι 1 -
- αλεύρι 1 κιλ
- ζάχαρη 1 κούπα/ες
- μέλι 1 κούπα/ες
- σουσάμι 250 γρ
- καρύδια 200 γρ
Καιρός ήταν να φτιάξουμε και τα δικά μας μελομακάρονα. Αν και μελισσοκόμοι πολύ το καθυστερήσαμε. Εδώ θέλω να σας πω ότι το σημαντικότερο στη γεύση και στο άρωμα του μελομακάρονου έχει το μέλι. Φέτος η Κρήτη έβγαλε θυμάρια και πευκοθύμαρα άπαιχτα.Συγνώμη για την έκφραση, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να τα περιγράψει. Μέλια δεν βγήκαν πολλά, αλλά αυτά που βγήκαν, επιτρέψτε μου λόγω πείρας και επαγγέλματος να πω ότι άγγιξαν την τελειότητα. Θα μελώσουμε λοιπόν τα μελομακάρονα μας με το φετινό θυμαρίσιο μέλι μας. Ένα έχω να σας πω, με το που άρχισα να φτιάχνω το σιρόπι, απλά...
Διάβασε τη συνταγή στο cretatrapezomata.blogspot.com