134
Υλικά
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- ρύζι carnaroli 300 γρ
- ρύζι αρμπόριο 300 γρ
- φρέσκο βούτυρο 30 γρ
- λευκό κρασί 100 ml
- ζωμός λαχανικών 1 λτ
- ζωμός ψαριού 1 λτ
- μύδια 500 γρ
- καλαμάρια 500 γρ
- κυδώνια 500 γρ
- γαρίδες 500 γρ
- κρόκος Κοζάνης 2 πρέζα/ες
- κουρκουμάς 1 κγ
- βούτυρο αγελάδος 15 γρ
- παρμεζάνα 6 κσ
- μαϊντανός 3 κσ
- σχοινόπρασο 1 κγ
Για το ριζότο θαλασσινών χρησιμοποιούμε ζωμό ψαριού με λαχανικά, κρεμμύδι αλλά και πράσο που δίνει γλύκα, ένα-δύο πρέζες κρόκο Κοζάνης για μοναδικό άρωμα και κουρκουμά για να αποκτήσει το ριζότο χρώμα κι ελαφρά πικάντικη γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr